23.12.2009

North Carolina ja joulun odotusta...

Syy siihe miks en kirjottanu pitkään aikaan, oli että olin ihan toisessa osavaltiossa neljä päivää.
Oltiin vuokrattu siis North Carolinan osavaltiosta vuoristomökki käyttöömme neljäks päiväksi. Meidän perhe sekä Grammy ja Pa oltiin siellä.

North Carolinassa oli jopa lunta! Noin 15 cm korkeudella. Se on kuulemma erityisen harvinaista siellä olla lunta tähän aikaan vuodesta, mut kuten Suomenkin uutisissa varmasti on huudeltu, tääl myrskyää aika isotkin lumisateet. Ei Georgiassa saakka kuitenkaan.

Se mökki oli tosi mukava ja keskikokoin. Keittiö, tupa, makkarit, kellari mis oli pingispöytä ja telkkarihuone ja pari sänkyä. Plus sitte iso terassi johon paistoi aamuaurinko, ja missä oli kuumaporeallas! Sieltä sit uikkareissa lumihankeen pyörimään. Sain jopa nää amerikkalaiset tekee sen :D Oli aikamoist korvienpitelemistä kun nää kiljui että "Omg its FREEZING" (:

Mutta, retken kohokohta oli Biltmore House. Taustaa: Talon ja tilan sen ympärillä omisti ja rakensi Vanderbilts'ien perhe, ja talo valmistui vuonna 1895. Perhe oli (ja perijät ovat vieläkin) suunnattoman rikkaita, omistavat kymmeniä miljoonia dollareita rahaa... Biltmore House on goottilaisella tyylillä rakennettu Vanderbilts'ien valtavan kokoinen "kesämökki" - jota itse kutsuisin linnaksi. Se on jättiläismäinen kartano!! Siellä sen päähuoneitten kiertäminen kesti vissiin pari tuntia! Herrajestas. Valokuvaaminen sisätilois oli kielletty. Harmi, koska se oli mahtavan näkönen sisältä..


Alueeseen kuuluu myös upeat puutarhat ja monilla suihkulähteillä varustettu piha, hevoslaitumet, viinitarhat, ravintolat, hotelli ja yleisiä asuntoalueita; kaikki Vanderbilts'ien omaisuutta. Joillain on rahaa. (:

Käytiin syömässä yhessä Biltmore Housen alueen kuuluvista ravintoloista, nimeltä Bistro. Yleensä vähän hienommissa ravintoloissa en tykkää niitten ruuista, mut "Mushroom Ravioli" oli namia^^

Tiistai-iltana tultiin siis takaisin. Keskiviikkona eli tänään olin ostarilla shoppailemassa yksin muutaman tunnin. Joo, rakastan yksin shoppailua, kun ei tarvi odottaa ketään muuta eikä olla odotettavana, ja voi mennä minne haluaa. Ostelin viime hetken joululahjoja, ja sain kaiken ostettua, plus itelleni yhen ihanan hihattoman hupparin.
Sen jälkee kotona paketoin kaikki lahjat ja menin Coreyn luokse. Katottii animaatioleffoi (: Kung-Fu Panda ja Wall-E, oon niin jäljes ajasta etten ollu ees niitä nähny... Mut Wall-E, aww se tosiaan oli ihana.. (:

Okei, kerron nyt vähän joulusuunnitelmista. Torstaina, jouluaattona siis, aamulla Mom aloittaa kokkaamaan suomalaisia jouluruokia. Saaiin ostettua ruisjauhoja jostain Skandinavialaiseen aineksiin erikoistuvasta kaupasta, joten karjalanpiirakoita ois tarkoitus tehdä. Riisipuuro sitä varten tehtiin jo keskiviikkona. Katson että näyttää oikealta, ja sitten Dad vie Drewn, Anna Paigen, minut ja Coreyn Lenox-ostarille. Kuulemma perinteisesti Dad vie Drewn ja Annan sinne jotta ne ostais jotain lahjaksi Momille. Mulla on jo lahja valmiina, joten menen sinne vaan hengailemaan, jotta oon poissa Momin jaloista keittiössä. Olisin kuitenki vaan tiellä (: Ja luotan siihen että Mom osaa kokata ne suomalaiset jutut, koska se on mestarillinen kokki. Dad sitten sanoi että "pyydä Corey mukaasi niin et tylsisty" :D

Torstai-iltapäivällä lähdetään isovanhempien luokse mukanamme kaksi autoa täynnä lahjoja :'D ei hitsi, meil on kyl kuusen alla niin järjettömän paljo lahjoja odottamassa, et huhhuh.... Hyvä et on Drew ja Anna saanu pidettyä näppinsä erossa niistä (:
Demorestissä mennään sitten joulukirkkoon ja kokoonnutaan Momin sukulaisille viettään joulupäivällistä.
Sitten perjantai-aamuna avataan lahjat! Perjantai vietetään myös Demorestissä, ja lauantaina tullaan takasin. Näkyillään sitten joulun jälkeen.
HYVÄÄ JOULUA 2009 !!!!

5 kommenttia:

 1. Semmonen "kesämökki" o_O :D Hyvät joulut myös sinne puolelle Atlanttia. :]

  VastaaPoista
 2. Varmaa siistii päästä kokemaan oikee amerikkalainen joulu. Ja kerro sitten et mitä perhees sano niist suomalaisita ruuista. (musta on aina niiin mielenkiinosta kuulla et mitä ulkomaalaiset on suomesta mieltä..) JA olis tosi kiva kuulla, et kuinka erilaista se oli suomalaiselle se amerikkalainen joulu... :)
  Tosi ihanaa ja rauhallista joulua !

  VastaaPoista
 3. Se oli mahtava urheilulaji. Oikeesti! Tosin naapurit eivät välttämättä olleet samaa mieltä. ^^

  VastaaPoista
 4. Vietä oikein ikimuistoinen joulu! :D

  t.hyperhikke ^^

  VastaaPoista
 5. Sit ku mie oon iso ni me asun tollases 'kesämökis'!! Mökkeilen sit Suomes Sinebrykoffin entises asunnossa keskel Helsinkii!!

  Must on kans parasta kuunnella mitä mieltä ulkomaalaset on kaikest suomeen liittyväst. Serkkuni kihlattu on saksalainen ni silt on ollu kiva tenttailla kaikkee. Joulu laatikoista peruna laatikko oli kuulemma ykkönen! Ja lumessa saunan jälkee jätkä kieriskelee pitempää ku muut ;D

  VastaaPoista

Ois kiva tietää kuka olet, laitathan nimesi komman loppuun (: