15.5.2010

Higher Learning

Huh... aika menee menojaan nopeesti. Sen takia ei ole aikaakaan ollut kirjoitella tänne.

Viime viikolla ei nyt mitään ihmeellistä tapahtunut, paitsi että oli EOC testit menossa, eli "End-Of-Course Tests", finaalit. Mulla kun ei muita akadeemisia aineita oo kuin Am. Literature ja U.S. History, niin otin vaan ne kaks testiä, ne kesti 2 tuntia molemmat ja oli vaikeita. Periaate on siis että jos saat hylätyn, jäät luokalle. Ihanku se mua liikuttais, en oo tääl ens vuonna kuiteskaa!

Viime viikonloppuna perjantaina minä ja Corey mentiin leffaan meiän kavereitten Marian ja Hugon kanssa kattomaan Iron Man 2 ! It was awesoooomee! Oikeesti, se leffa on just upee ja hyvin tehty. Ykkösosan (Iron Man) oon nähny jo kauan aikaa sitte Coreyn kanssa, ja se pitää tosiaan nähä ennen ku kattoo kakkososan. Suosittelen molempia ^^

Tällä viikolla hmm.. Normaali viikko, mut vähän haikee tunnelma kokoaika kun lähtö alkaa olla käsillä. En haluu ajatella sitä niin paljoa, koska heti tulee itku silmään. Ei sillee etten haluais nähä teit suomalaisia, mut ku en haluais jättää Amerikkaakaan. Kaks yhtä hyvää suuntaa, mut toiseen on pakko mennä. Enkä saa ees valita kumpaan.

Torstai-iltana meiän African Dance Team Aya meni ravintolaan nimeltä Marlo's Tavern. Meillä oli siellä vähän niinku tanssivuoden päättäjäiset, kaikki tanssijat + rumpali (Corey) + ihana opettajamme Mrs. Davis kokoonnuimme siellä, jaoimme lahjoja ja palkintoja ja ne jotka lähtevät collegeen (tai Suomeen....) pitivät koskettavia kiitospuheita. Sitten syötiin, otettiin kuvia ja naurettiin. Arrrgh.. "Bye bye baby, baby goodbye..." En voi uskoa et pitää heillekin sanoa hyvästit ):

Aaainiin! Saatiin muutes vuosikirjat tällä viikolla! :D Ihana ihana ihana. Siellä Lakesiden koko vuoden tapahtumista kuvia ja juttuja, melkein kaikki ihmiset Lakesidessa näkyy siellä, jee (: minustakin oma kuva siel tanssimassa African dancea, cooool (: Ja pari muutaki kuvaa.

Täällä on kavereitten tapana signeerata kavereittensa Yearbook. Ihania kommentteja tullu mun kirjaan... kiitos siitä heille (':

Lauantaina (eilen) oltiin perheen kans yhen tuttavaperheen 13-vuotiaan pojan, Jeffreyn Bar Mitzvah -juhlassa. Hän on siis juutalainen uskonnoltaan, ja jokainen juutalainen poika ja tytär viettää bar mitzvah -juhlaa kun he ovat 13-vuotiaita. Silloin he tulevat ikäänkuin "vastuullisksi teoistaan" ja elämästään. Se olikin iso juhla. Vähän niinkuin häät, melkein yhtä suuri tapahtuma.

Okei, mun täytyy kertoa ehkä yks isoimmista asioista mitä mä oon oppinu täällä Amerikois ollessani. Ensinnäkin, satuin saamaan host-perheen täältä Georgiasta, osavaltiosta mikä oli yksi pahimmista paikoista Yhdysvalloissa missä rasismi oli voimakasta, ja on vieläkin. Oon tosi kiinnostunukin tietämään rasismista ja tumma- ja vaaleaihoisten ihmisten historiasta yhä enemmän. Minä jos kuka olen kokenutkin rasismia paljon, nyt kun kerran seurustelen tummaihoisen miehen kanssa, olemme "interracial couple".

Koulussakin tässä ihan vähän aikaa sitten, kun Corey antoi mulle suukon huulille, kaksi tummaihoista tyttöä huusi "OMG whoa! He is kissing a WHITE GIRL!"

No, toi nyt ei ole edes mikään paha tarina, pahempiakin ollaan kuultu meistä puhuttavan. Joskus se saattaa meit ärsyttää että jotkut ihmiset ei osaa ajatella modernisti, vaikka kaikkihan sen näkee että maailma on menossa siihen suuntaan, että rasismi lopulta loppuu. 50 vuotta sitten täällä säädettiin laki mikä määräsi kaikki ihmiset samanarvoisiksi, ja että tumma- ja vaaleaihoiset saivat käyttää samoja palveluja. Siltikin valkoiset poliisit saattoi pidättää mustia vaan koska ei tykänneet niistä. Mutta nykyään, 50 vuotta myöhemmin, maailma on jo todella erilainen, ja rasisminen asenne hälvennyt dramaattisen paljon. Tuskin maltan odottaa nähdä millainen maailma on taas 50 vuoden kuluttua.

Tosiaan, mua ja Coreyta ei rasistit estä olemasta yhdessä ollenkaa. Corey ja sen perhe on opettanu mua tosi paljo täst asiasta koska olen kiinnostunut ja ne haluaa mun tietävän, mikä tilanne on. Erityisesti kolme elokuvaa on jääny mun mieleen, mitä olen nähny tästä aiheesta:
 • Rosewood (1997)
 • The Vernon Johns Story (1994)
 • Higher Learning (1995)

Noi leffat todellaki sai mut kyyneliin ja inhoamaan sitä mitä vaaleaihoiset ihmiset Amerikassa tekivät tummaihoisille ja kuinka epäoikeutetusti he kohtelivat heitä, kun tummaihoiset pääsivät vapaiksi orjuudesta ja saivat oikeuksia... Kannattaa katsoa jos kiinnostaa.

Mutta se siitä tällä kertaa. Ens viikko viimenen viikko koulua ): surullista....

5 kommenttia:

 1. Moooi!

  Hei, ajattelin mainita näin ohimennen, et juutalaiset tytöt tulevat uskonnollisesti täysikäisiksi jo 12-vuotiaina ja niillä toi juhla tunnetaan nimellä bat mitsva. Käsiteltiin tota just ussassa :D

  Oli varmasti mahtavaa osallistua siihen juhlaan, se on kokemus jota ei ihan joka päivä koe :) Eiköhän ne kokeetkin kivasti menneet.

  Ei kannata välittää muiden mielipiteistä, rasismi on tosiaan asia johon pitää puuttua.

  Voimia, perheen hyvästely on varmasti kova paikka. Itselläni ei asiasta ole valitettavasti kokemusta, joten en osaa kovin hyviä neuvoja antaa. Äitini oli Amerikassa vaihdossa yhtenä kesänä, mutta vain pari kuukautta. Hän muistaa perheen kuitenkin edelleen.

  hyperhikke ^^

  VastaaPoista
 2. Nearly ten months have gone. Three weeks left. Congratulations! You did it!
  Saying farewell is terrible. Let the tears come, really well. It will do you good. It will strengthen you and teach to keep longs for under control. You can handle it! Right?
  Dia Essex

  VastaaPoista
 3. Eeeew rasismi. Just tos luin et joku tummaihonen oli hakattu kuoliaaks Venäjäl. Siel kuulemma uusnatsit hyökkäilee useestiki tummaihosten kimppuu. Tosi ällöttävää. Mut heeei toivottavasti kokeet meni hyvin ja vietä ny mukavat viimeiset viikot siellä, äläkä unohda et ne ei oo hyvästit kaikkien kohdalla, sillä ihan takuulla tuut näkemää ne viel joskus! Ja nykyään on onneks internettiki ;P

  VastaaPoista
 4. Joo Asio, just tosta että uusnatsit hyökkää tummaihosten kimppuun, siitä kertoo toi mun lempielokuva noista kolmesta, "Higher learning". Kiitti (:

  VastaaPoista
 5. Ja sitten on myös hyvä muistaa se, että rasisimia tapahtuu myös "toiselta puolelta" esimerkiksi tuo "he's kissing a WHITE girl!". Onneksi olen törmännyt rasismiin aika vähän ja yritän ainakin omalla esimerkillä vähentää ennakkoluuloja.
  Varmasti on vaikeaa tuo hyvästien jättäminen ja lähteminen, kun on siellä ollut lähes vuoden. Kuitenkin olen Asion kanssa samaa mieltä, etteivät ne ole jäähyvästit. Kivoja päiviä sinnepäin! :D
  Salli

  VastaaPoista

Ois kiva tietää kuka olet, laitathan nimesi komman loppuun (: