15.4.2010

Walt Disney World

Heippa taas lukijat. Onpas mahtava päivä kirjoittaa, ilo ylimmillään ja hymyilyttää....EI KYL. Kuulin hetki sitten että kaks mun yhistä parhaimmista kavereista on ollu auto-onnettomuudessa, ja toinen heistä sekä hänen sulhasensa ovat sairaalassa ja ihan runneltuina... Toinen ystäväni loukkaantui vähän, mutta ei vakavasti, joten pääsi jo kotiin, ja hän minulle tän kertoikin... sanottiin että "oli ihme että he kaikki selvis hengissä" !!! Luojan kiitos, en tiiä mitä olisin tehnyt jos olisin menettänyt ystäväni sillä aikaa kun en ole siellä Suomessa.. Että tässä nyt vielä vähän itkuiset silmät, mutta kyl tää tästä.

Huh, ootte varmaan kauheesti oottaneet juttua Disney Worldista. Vaikkei nyt olekaan kyllä mitään intoa kertoa siitä, mun on vähän pakko koska kohta tulee seuraava iso tapahtuma, the Prom. Tänä lauantai-iltana, 17. huhtikuuta 2010.
Disney World oli upeaa. Vaikka enemmän ehkä olisinkin nauttinut jos olisin ollut 10-vuotias tai alle, tai jos olisin aikuinen jolla on omia lapsia. Mut oli siel ihan hienoa. Koko Disney Worldin alue on niin valtava, että se on varmaan Iitin kunnan kokoinen. Eiku... Nojoo, oikeestaan niin voi sanoo.Koko alue ei siis ole pelkästään sitä huvittelupuistoa, vaan välimatkoja puistojen välillä siis. Eli huvittelualuieita (=parks) on neljä: Animal Kingdom, Hollywood Studios, Epcot ja Magic Kingdom. Jokaisella alueella on vähän niinku eri "aiheryhmä" tarjottavana.
Eli siis lähettiin keskiviikkona 7.4. ajelemaan Floridaan päin; minä, Anna, Drew, Grammy ja Pa, sekä heidän sukulaiset, Grammyn ikäinen nainen nimeltä Barbara ja 9-v Andrew. Orlando -nimiseen kaupunkiin ajettiin sellaiset 7 tuntia. Kirjauduttiin hotelliin ja oltiin uima-altaalla ulkona lekottelemassa ja uimassa loppupäivä.
Ainiin siis Disney Worldin alueella on siis omat, värikkäät hotellit, joten siellä elettiin kun ei oltu itse Disney Worldissa. Sieltä on kuulemma tapana ostaa semmoset hyvät mukit, joita saa täyttää limsalla aina kun haluaa eikä maksa mitään. Drew joi limsaa varmaa 100 taalan edestä (jos ne maksais) :D

Sitten perjantaina, 8.4. lähdettiin aikasin aamulla Animal Kingdomiin. Kuten jo nimestä voi päätellä, kaikki siellä oli eläimiin ja luontoon liittyvää. Sit eri alueet siellä paikassa oli eri "maanosia", eli kun käveli vaikka Afrikan läpi niin päätyikin sitten Kiinaan :D Ja siis keskellä koko Animal Kingdomia oli saari, jossa oli iso puu vissiinkin Leijonakuningas -elokuvasta, missä se paviaani asuu, ja siihen oli kaiverrettu upeita kohokuvia. Laitan kuvan varmaan joskus, mutta se ei oo mun kamearassa joten se ei oo viel mulla. Sitten hauska, iso vuoristorata - kirjaimellisesti. Eli rata joka kiipesi Mount Everestin huipulle, meni takaperin luolistossa yms. mahtavaa. (:
Iltapäivällä mentiin Hollywood Studios -alueelle, mikä mun mielestä oli kaikkein kiehtovin. Mua vatuttaa ihan kauheesti että en tajuu mihin oon hukannut kaikki kuvat mitä siltä päivältä sieltä otin, koska se oli ihan mahtava paikka. RÄYR... Siellä oli kaikkea Hollywood juttuja, vanhoja elokuvia ja elokuvahahmoja ja joitain rakennuksia tehty näyttämään siltä kuin ne olisivat tietyistä leffoista otettu. Minä ja Pa ollaan sellasii wanhojen kamojen kuolaajia että siellä käveltiin kahestaan ja kierreltiin paikoissa joista me tykättiin mutta lapset ei :D Pa on ihan loistava pappa (: Illalla oltiin Hollywood studion amfiteatterissa katsomassa vesisuihkulähde-showta vanhan kunnon Disneyn klassikkoelokuvan Fantasian teemalla. Aivan uskomattoman upea, pakko sanoa...
Jammulle pitää tää kertoo; Siel Hollywood Studio -alueella oli myös sellain sisävuoristorata, joka oli rakennettu Aerosmithin teeman mukaan. Aerosmithin musiikkia jonossa, sisällä Aerosmithin studiokamaa, kitaroita ja lavastettu studio, jossa takaseinällä pyöri video missä bändin oikeat jäsenet toivotti kaikki tervetulleiksi ja sillee (: se oli hauska. Kuva:
Seuraavana päivänä perjantaina, 9.4. mentiin aamulla Epcot -alueelle. Se oli vähän niinku futuristinen puisto, keskittynyt tulevaisuuden ihmeisiin. Ihan kiva, vaikka ei ihan mun makuun. Siel oli tää jättimäinen pallo, jonka sisällä oli sellain futuristinen maailma. Kuva:

Sitten mentiin vähän hotellille lepäämään. Illalla mentiin Disney Worldin pääpuistoon, Magic Kingdomiin! Iiiiso puisto! Itse Walt Disneyn omakätistä tekoa, melkein mitään ei muutettu, toisin kuin noissa muissa puistoalueissa. Ihana! Ja sielläkin tietysti itse se hieno linna, jonka ympärillä ilotulitukset leimusivat kello kymmenen aikaan illalla. Kuva:
Lauantaina lähdettiin 9.30 Walt Disney Worldista. Kotiin tultiin kello 8 aikaan illalla, koska valtateiden ruuhkat oli ihan mielettömiä, jouduttiin ottamaan kiertoteitä tai muuten olis kestäny vieläki kauemmin.

Mutta, en tähän viestiin enää viitti paljoa laittaa, koska se on niin pitkä jo muutenkin. Lauantaina sitten päivittelen kuulumisia vähän ennen Promia! Moimoi.

3 kommenttia:

 1. Todella kivan näköinen paikka, vaikka aika pieni onkin ;D. Jammu on kyllä niin kateellinen tosta Aerosmith-vuoristoradasta!
  Salli

  VastaaPoista
 2. On tosiaan usein ihme, mistä kaikesta sitä ihminen hengissä selviääkin...välillä. Rankkaa havahtua miettimään, ettei kaikki ole niin itsestäänselvää elämässä.
  Disney World oli varmasti kokemuksen arvoinen. Tällaisissa paikoissa on syytä kaivaa esiin sisimmästään se mahtava lapsenmieli, joka villitsee "tunnetut kokeneemmatkin" jopa Tykkimäessä.
  Häikäisehän sitten kaikki lauantaina.

  kotiväki

  VastaaPoista
 3. AEROSMITH-VUORISTORATA<33333333333333333333
  Nyt tiedän missä on PAKKO käydä :DDDDD
  (Jos vaan olis rahaa...)

  VastaaPoista

Ois kiva tietää kuka olet, laitathan nimesi komman loppuun (: