4.2.2010

"Happy B-day to you..."

Heis. Oon ilosel päällä taas vaihteeks (:

Viime sunnuntaista lähdetään. Corey oli meillä päivällä. Illemmalla Pa ja Grammy tulivat meille, ja perheen kesken vietettiin Anna-Paigen ja Drew'n synttäreitä. Syötiin hyvä illallinen ja kakkua tosi paljon, lapset availi lahjoja ja löi piñataa jonka olin tehnyt viime lukukaudella Espanjan kurssia varten (: Halusin sen tietenkin käyttöön, joten olin täyttänyt mun piñatan karkeilla ja annoin niille luvan hakata sen (: tässä vähän kuvia rakkaista host-sisaruksistani:

Ja tossa viel lopuks toi mun tekemä piñata. (:

Koulussa on ollu kiireinen viikko, ainakin African Dancen osalta. Meillä on ollu harjoituksia tosi tiuhaan ja ahkerasti, nimittäin nyt perjantaina 5. helmikuuta meillä on eka esitys!! Eli koko koululle esitetään meiän tanssi, pep-rallyssa (jos muistatte mikä se on, homecoming-viikolta..?). Jeeee!! En jaksa oottaa. Vihdoinkin päästää esiintymään. Tiedossa on jo muitakin esityksiä muilla kouluilla ja ostareilla ja missä vielä...

Yhdysvalloissa (sekä Kanadassa) helmikuu on "Black History Month". Syy miksi Amerikka juhlii afrikkalais-amerikkalaisia helmikuun aikana, perustuu siihen että amerikkalaisten on syytä tietää Amerikan menneisyys ja että mistä se syntyi.
Helmikuun aikana kunnioitetaan tummaihoisia, alunperin Afrikasta tulleita ihmisiä, sillä vaaleaihoiset kohtelivat heitä erittäin huonosti eivätkä arvostaneet heitä ollenkaan. Mutta heidän ansiostaan Amerikka on olemassa. Tummaihoiset ovat kaikista vaikeuksista huolimatta raivanneet tiensä läpi noista kauheista orjuuden ajoista nykypäivään ja saaneet kaikki mahdolliset kansalaisoikeudet, koulutuksen sekä tasa-arvon laissa.
Meillä on koulussakin helmikuun aikana menossa kaikenlaista ohjelmaa afrikkalais-amerikkalaisille sekä koko koululle. Näin monikulttuurisena kouluna tuetaan kaikkia eri kulttuureja, ja toimitaan rasismin loppumisen puolesta yms.

Mun mielest toi on aika hieno juttu. (: Corey teki videon/kuvasarjan siihen liittyen, ja se näytti sen rehtorille, ja nyt se näyttää sen koko koululle 22. päivä helmikuuta, kun on sellain Black History Month Event tai joku semmoin. Meillä on tietysti silloinkin African Dance -esitys, aiheeseen kun sekin liittyy.

Ooookei, nyt on siis virallisesti lukittu päivä, jolloin suuntaan Suomeen takaisin. Täältä Atlantasta lähtee lento 5. kesäkuuta 2010. Olen siis Suomessa sunnuntain puolella jossain viiden aikaan lentolipun mukaan, jonka sain jo. Mulla on siis virallisesti myös tasan 4 kuukautta aikaa viel olla täällä. Nyt tuli deadline, joten alkaa vähän jännittää... Ei tunnu siltä että olisin valmis vielä palaamaan. Ei silleen, että en haluaisi Suomeen, mutta en halua jättää Amerikkaakaan. Sydän vetää voimakkaasti kahteen suuntaan.

Iloitsen nyt ajastani tääl vielä kun voin (: Tsau.

1 kommentti:

  1. Selväähän se, vuos jossain ja paikka tuntuu jo uudelta kodilta :) voit olla ylpee ittestäsi, vuos vieraassa paikassa vieraalla mantereella on kasvattava kokemus ja tuntuu taatusti upealta huomata pärjäävänsä maailmalla. Ja kielitaitokin paranee :D nauti tosiaan joka hetkestä!

    t. hyperhikke ^^

    VastaaPoista

Ois kiva tietää kuka olet, laitathan nimesi komman loppuun (: