18.1.2010

Small talk # 12

Nonniih, nyt on taas parempi olo (: Nyt on maanantai, eikä ollut koulua, koska oli Martin Luther Kingin päivä.

Viimeset päivät vaan chillailin kotona. Sunnuntaina oltiin illalla kyllä Drew'n koripallopelissä ja sen jälkeen parin muun perheen kanssa pizzalla.
Drew on kyl uskomaton.. Se pelaa pesistä, korista, ultimatea,

Tänää maanantaina mentiin Northlake Mallille eli ostarille Coreyn, Me'Shan ja Yerocin kanssa. Siellä kateltiin mitä kaikkea ois kiva ostaa, eli toiselta nimeltään "window shopping", sille on vissii suomalainenki sanonta mut en nyt saa sitä päähäni.
Sitte käytiin T.J.Maxxissa ja kierreltiin ympäriinsä, hengailtiin kaupungil siis... Recreation centerissä (sellain nuorten hengailupaikka) ja Walmart (kauppa).

Äää mitä kertoisin, ku ei mulle oo tapahtunu mitää ihmeellist ku olin kipee.. Vaikka vaa yleisist tavoista tääl, mitä Suomes ei oo.

Noo, täällä joka ruokapaikassa saa ilmaiseksi täyttää juomalasinsa uudelleen rajoittamattoman monta kertaa, ellei erikseen mainita (vain harvoissa paikoissa ei saa).

Ruokakaupoissa on kassoilla erikseen työntekijät jotka pakkaa tavarasi kaikkiin niihin kymmeniin pieniin ruskeisiin muovikasseihin. Yhteen pussiin ei voi edes laittaa paljon tavaraa ku ne on pieniä ja ei kestä mitään käsittelyä.. :D

Kenenkään keittiössä en oo viel nähnyt sellasta roskista joka ois tiskialtaan alla, niinku Suomessa yleensä. Täällä on erillinen, kannellinen roskis, joka on (epäkätevästi) toisella puolella keittiöö.

Voi olla isommis kaupungis toisin, mut esimerkiks Kausalan tuppukylässä missä Suomes asun, jo ekaluokkalaisetkin kävelee yksin kouluun, kunhan vaan tietävät koulureitin. Täällä vanhemmat taluttaa ne suunilleen kädestä pitäen kouluun vaikka ne on 11- tai 12-vuotiaita. Tosin ymmärrän ehkä, koska tääl tosiaan on vähän arvaamattomampaa porukkaa kaduilla ku Suomes...

Ja joo siis kenkiähän ei tarvi ottaa pois sisätiloissa omassa eikä toisen kodissa.

Mä saan aina eri kummallisia tapoja päähäni, eikä nää ollu ees kovin kummosia, mutku en nyt millää muista!! Ja oon tosi väsyny nyt. Huomenna sit kouluun, tulee olemaan RANKKAA koska olin 3 päivää pois viime viikolla, oon niiiiiiin jäljessä.. Joten toiseen kertaan, moi (:

10 kommenttia:

 1. Hey, hani se "window shopping" on niinkin hankala ku "ikkuna ostoksia" ;D
  Dude alkaa amerikkalaistuu iha liikaa ku ei sanoikaa ennää muista x)

  Ja mut sanoppa et ootko nähny amerikassa yhtäkää keittiöö jossa on tiskikaappi (tarkoitan siis tätä lavuaarin yläpuolella sijaitsevaa kaappia jossa on se astioitten kuivaukseen tarkoitettu ritelikkö jos tälläsen muistat ;)) On meinaa suomalainen keksintö tuo!!
  Be a man hani~!!

  VastaaPoista
 2. Excellent Hahhi, you bring her back to the earth's surface :D
  --Dia Essex--

  VastaaPoista
 3. Joo no sä olit vaan 3 päivää poissa, mie olin viikon ja taas kipeenä jee!

  hehe Janita, "window shopping" nii-i mikähän mahtaa olla XD.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa et voit paremmin :D siitä se arki taas lähtee!

  hyperhikke ^^

  VastaaPoista
 5. Eikös se ole enemmänkin "ikkunan kuolausta" kuin shoppailua... ;D
  We have to speak English or you don't understand us!
  Muahhahhaa. Luuletki että pääset niin helpolla >:D Plus et varmaan on vaikeempaa ymmärtää sitä sönkköenkkuu mitä sepitän ku tätä mun ihme "Jaanastaniaa". Että näin tänään.

  VastaaPoista
 6. Noku muistelin et se oli jotenki "ikkuna shoppailua" mut se ei kuulostanu oikeelta, ja ei mitenkää tullu päähän et se ois ollu joku "ostoksia"-sana!!!
  Mut Hahhi, tiesitkös että sen "astioitten kuivauksee tarkoitetun ritelikön" nimi on "kuivauskaappi".
  BTW, ei oo tääl näkyny ;D

  VastaaPoista
 7. Hehe, kiitoksia. :) Minäkin olen onnistunut jossakin! Mutta karu totuus on se, että julkisuus on Saatanasta. Ja ehkäpä britneyllä on sellainen pelko, että kukaan ei ole kiinnostunut hänestä, jos hän ei roiku paikallisen Seiskan sivuilla? : D

  VastaaPoista
 8. Ai että pakko laittaa tosta koulumatkasta vielä xDD
  IHAN TOTTA! Täällä ei paljoo saatella. Silloin ku mul alko koulu, ni äiti talutti mut postilaatikolle, ja sit sanoin vaa äitille, et "ei tarvii tulla pidemmälle, osaan kyllä itse". Ja äiti jäi hölmistyneenä kattomaa ku mä tepsuttelin kouluun xDD
  Tosin NYKYÄÄN kyyti kyllä kelpaa. Kummallista, eikö? (ulkona -20)

  VastaaPoista
 9. Janita, artikuloin sulle selvästi vaa sen kuivauskaapin että sie sen ymmärtäisit. Kylhä mie sen tiiän mikä se on ku nään sellasen joka päivä useaan otteeseen ;D

  VastaaPoista

Ois kiva tietää kuka olet, laitathan nimesi komman loppuun (: